Kóconfitty

Névválasztás indoklása: az élet csupa kóc, azon vannak fittyek. Na, most ne hányj fittyet az írásomra, mert bebizonyítom, hogy a tied is ilyen! Nem ám csupa lustakötés-minta, mindenki élete-pulóverjébe köttetik csavart-minta is!

Mik lehetnek a csavarok?

Lehet egy munkahelyi “nemtudommegoldaniderámsózzák”, vagy a nagy gyereked szerelmi csalódása, vagy nem jössz ki ezzel-azzal, dilis szomszéd, hogy a nagyobbakat ne is említsem, pl. betegség, valaki elvesztése.

Na látod már? Ugye, ugye, neked is kóc az életed?! És mi mind azon fáradozunk, mióta csak ember él a Földön, hogy kiderítsük, mi is az igazság: mi végre vagyunk, miért így történt, mi lehetett volna, ha…

De van egy jó hírem!

Itt vannak a fittyek!

Fitty 1.

Azok a drága emlékű pillanatok, amelyeket mélyen őrzünk, hangulatok, melyeket felidézünk, illatok, amiket bármikor “megorronthatunk”, szavak, képek, dallamok, melyeket soha nem feledünk.

 

Hát ezekből áll az életünk. Ha szerencsés vagy, minden napod margójára kerül valami szép. Pontosabban: ha meg akarod látni, akkor tedd meg! Mert minden nézőpont kérdése. Ha reggel a “rózsaszín” szemüvegedet veszed fel, mindjárt másképp látod a világot. De ha már reggel, még az ágyban, mielőtt kinyitnád a szemed úgy döntesz, hogy rossz napod lesz, hát abban biztos lehetsz! Megkapod, amire vágytál!

 

Fitty 2.

Amiért megküzdöttél keményen, amit elterveztél és a tőled telhető legjobban megcsináltál, hát azok az igazi fittyek! Még akkor is, ha csak te látod így. Örülj és élvezd a pillanatot! Sajnos hamar elillan…

Hasznos tanács lehet: minden nap hozz létre valami újat. Nem baj, ha csak neked új és már 100 ezren csináltak olyat, vagy azt, a lényeg, hogy neked legyen örömszerző minden kreativitással eltöltött pillanat.

Ma A barátnőmnek alkottam szülinapi meglepiket,  remélem örülni fog neki.

Emléküveget. Én egyszer egy csokibefőttes üveget kaptam, tele csokival. Szeretem ajándék Erikától. Remélem neki is az lesz. Megspékeltem egy kis verssel is, amit beleraktam. De az nem publikus! Remélem annyi jó fog vele történni a jövőben, hogy szorítani fog nekik az üveg! 🙂

Ha tetszett a cikk, like-olj Facebookon!

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Leave a Reply