Év végére

Az év végén gyakran készítünk számvetést a mögöttünk álló esztendőről. Hogy mit kívánok azoknak, akik gyermeket nevelnek, és azt szívvel-lélekkel, őszinte szeretettel  teszik? (A “B” csoporttal nem foglalkoznék.) Íme!

Jövőre is te légy az:

aki megvigasztalja és megérti, ha szomorú. Aki vizet ad neki, ha szomjas, mindig. Aki igyekszik meggyőzni arról, hogy a brokkoli finom. Aki beköti a sálját, sapkáját, ahogy az anyukája szokta. Akit ha néha kizökkentenek a lelki nyugalmából, bocsánatot is tud kérni. Aki kiengeded egymás után háromszor is pisilni, ha menni szeretne. Aki akkor öleled magadhoz a legszorosabban, amikor úgy érzi, hogy senki nem szereti, mert nagy kópéságot csinált. Aki ha a gyerek dobál, nem leszidja, hanem készít neki célba dobó játékot (vödör, pamutgombolyag). Aki ha kiborítanak valamit, vagy nem szedik össze a játékokat, versenybe száll az összepakolásban velük. Aki ha nagyon egyedül érzi magát valamelyik gyerek, odakucorodsz mellé és összeér a lelketek. Aki kezeit csak ölelésre és simogatásra használja. Aki a lábával a jó utat tapossa. Aki lelkében megfér az alázat, az egyszerűség és a tiszta szeretet. Aki biztatni tud minden kis próbálkozót, személyes varázsával a lénye is motivál. Aki a viták hevében is józan fejjel tud dönteni. Aki nem hagyja az ágyban kínlódni a nagycsoportos gyereket, helyette ad neki meséskönyvet. Aki nem erőlteted rá a szerepet a műsorban, ha nem akarja. Aki reálisan és empátiával tájékoztatod a szülőt gyermeke fejlődéséről.  Aki igazi élményt nyújtó napokat szerez a kicsiknek. Aki előtt MINDEN gyermek egyforma csoda. Akinek a csoportjában mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Aki tudja, hogy melyik gyereket miben kell bátorítani. Aki őszinte szeretettel fordul a gyermekek felé.

Légy Te a szereteteddel világító kicsi lámpás, melynek fénye messzire terjed és melegénél sok hideg szív kienged! Azt kívánom, legyen úgy!

Olyan évet kívánok mindenkinek, amilyet szeretne. Érjétek el az álmaitokat, vagy legalábbis lépjetek az oda vezető útra! Akkor is, ha a komfortzónát fel kell adni. Mindenkinek boldog új évet kívánok szeretettel!

Vegera Sándorné

Jofi óvó néni

 

Ha tetszett a cikk, like-olj Facebookon!

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

One comment

Leave a Reply