Búcsúzom Tőletek

Amikor először oviba hoztak Titeket szüleitek, felszálltatok egy képzeletbeli vonatra, aminek megérkeztetek az első állomására. Ezen az állomáson ma megállunk és ünnepelünk Titeket, a búcsúzó nagycsoportos gyermekeket.

Ezen a vonaton még édesanyátok ölében, vagy szorosan mellette ülve figyelhettétek, hogy milyen csodálatos világban robog ez a vonat. Mi is felszálltunk mellétek, és szüleitekkel együtt biztattunk benneteket, hogy még ügyesebbek, még kitartóbbak legyetek mindenben. Volt sok közös ünneplés, kirándulás, és még több játék, amiben olyan találékonyak voltatok, hogy mi is tanulhattunk Tőletek. Volt, aki csendben, barátnőjével babázgatott, volt, aki az otthonról hozott kis játékában lelte örömét, volt, aki építményeivel naponta elkápráztatott minket. Voltak, akik a kirakózásban bajnokok lettek, vagy úgy segítettek nekünk mindenben, mint egy kis felnőtt és együtt  mindenben megtaláltuk a “leg”-et a csoportban.

Ti vagytok azok, akik a legfontosabbak voltatok nekünk az elmúlt években, akik pici lelkébe akartunk férkőzni mi is, felnőttek. Akikre még otthon is sokat gondoltunk, és akiken sokszor gondolkodtunk, hogy hogyan tehetnénk még elvarázsoltabbá a Pillangó csoportot, és boldogabbá óvodás éveiteket.

Most, a búcsú pillanataiban még jobban csillog a szemetek, mint az első óvodai napon. Talán az örömtől, vagy a meghatottságtól,   és van, akinek az izgalomtól. Új állomásra indul most a vonatotok, amit úgy hívnak: iskola. Mi már nem foghatjuk a kezeteket, nem ölelhetünk tovább Titeket ha valami bánat éri a lelketeket, de majd a tanító nénik megteszik helyettünk. Maradjatok mindig ilyen  vidám, jókedvű és segítőkész kis emberek, mint amilyenek most vagytok. Ne fukarkodjatok a szeretettel, legyetek őszinték és szorgalmasak, mint egy méhecske. Veletek gazdagabb lett a világ, mert megtanultatok szeretni. Soha ne hagyjátok kihunyni a szeretet lángját, őrizzétek, vigyázzatok rá, mert akkor lesztek igazán boldogok. Mi, akik gondot viseltünk rátok, gazdagabbak lettünk veletek, és az együtt töltött éveket szívünk egy különleges zugában fogjuk őrizni. Soha nem feledünk el Titeket. Szép iskolás éveket!

 

Ha tetszett a cikk, like-olj Facebookon!

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Leave a Reply